Pokud máte zájem o ortodontickou léčbu, možná již přemýšlíte, který typ rovnátek zvolit. Při volbě vhodného rovnátka je potřeba zvážit řadu individuálních faktorů, jako jsou Vaše představy a požadavky, ale i typ vady a náročnost léčby. Na naší klinice jsme připraveni Vám sestavit léčbu na míru a pomoct Vám na cestě ke krásnému úsměvu.

Fixni rovnatka Ortodoncie Sikl a Caha Stomatologie

Fixní rovnátka

Fixní rovnátka se skládají z kovových zámečků, které se připevňují kompozitním lepidlem na povrch jednotlivých zubů. Tyto zámečky jsou propojeny drátkem, který je na kontrolách pravidelně upravován, aby se zuby postupně posouvaly do požadované pozice. Na naší klinice používáme nejmodernější systém Damon Ultima, díky kterému je léčba rychlejší, komfortnější, méně bolestivá a výsledkem je krásný široký úsměv. Hlavní výhodou fixních rovnátek je, že působí na zuby trvalou a kontrolovanou silou, což umožňuje efektivní korekci i složitějších vad.

Foliova rovnatka Ortodoncie Sikl a Caha Stomatologie

Fóliová (neviditelná) rovnátka

Průhledné fólie SPARK jsou nejmodernějším typem rovnátek, který Vám rovná zuby, aniž by si toho Vaše okolí všimlo. Tyto tenké plastové fólie jsou vyráběny Vám na míru v sadách, které si budete doma měnit po 1-2 týdnech. Každá nová fólie je mírně odlišná od předchozí, čímž se zuby postupně posouvají do správné polohy. Na zubech jsou nalepeny pouze malé bílé výstupky (tzv. attachmenty), které zajišťují lepší uchycení fólie. Na jídlo a čištění zubů se fólie vyndávají, což usnadňuje udržování ústní hygieny. Fólie jsou vyrobeny z hladkého plastu, který je šetrný k dásním a poskytuje větší pohodlí než fixní rovnátka.

Snimaci rovnatka Ortodoncie Sikl a Caha Stomatologie

Snímací rovnátka

Pryskyřičná snímací rovnátka jsou určena výhradně pro děti, které mají ještě mléčné zuby. Jejich cílem je podpora správného vývoje chrupu a čelistí. Včasná intervence může zabránit vzniku vážnějších ortodontických problémům v pozdějším věku a usnadnit proces výměny mléčných zubů za stálé.