Co je botox

Aplikace botulotoxinu je miniinvazivní zákrok, s jehož pomocí relaxujeme svaly, což má za následek zmírnění až vymizení mimických vrásek. Pleť se vypne a vrásky se vyhladí navíc se předchází jejich dalšímu vytváření. Botoxem také můžeme řešit skřípání zubů a z toho plynoucí bolesti žvýkacích svalů a hlavy, či zúžení obličeje. Slouží také k odstranění nadměrného pocení. Efekt je rychlý, nastupuje během 3-5 dnů, k maximálnímu vyhlazení vrásek dochází po 14 dnech. Doba účinku je obvykle 3-6 měsíců. Látka se postupně vstřebává, proto je nutné aplikaci opakovat, ale intervaly mezi zákroky se prodlužují. Aplikace je téměř bezbolestná a není po ní na obličeji nic znát. Botox je nejlepší možná prevence vzniku vrásek. Jeho účinnost a bezpečnost ho činí jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak dosáhnout hladší a mladistvější pleti. U nás se nemusíte bát toho, že byste ztratili mimiku, vždy se na konzultaci domluvíme přesně na tom, jaký byste chtěli výsledek.

Aplikace botoxu

Jak funguje Botox

Botox, známý také jako botulotoxin typu A, je látka, která dočasně blokuje signály nervům, které řídí svaly. Když je aplikován do určitých oblastí obličeje, relaxuje svaly, což zabraňuje jejich kontrakci. To vede k vyhlazení jemných linek a vrásek, zejména na čele, kolem očí a na čele.

Jak probíhá ošetření při Botoxu

Procedura aplikace Botoxu je rychlá a minimálně invazivní. Injekce se provádějí pomocí jemných velmi tenkých jehel přímo do cílových oblastí obličeje. Samotný proces trvá obvykle jen několik minut, je téměř bezbolestný a není vyžadována žádná doba rekonvalescence. Výsledky Botoxu se obvykle začínají projevovat do několika dnů a trvají obvykle 3 až 6 měsíců.

Jaké jsou výhody Botoxu

  • Vyhlazení jemných linek a vrásek
  • Mladistvější a odpočinutý vzhled
  • Minimální riziko nežádoucích účinků
  • Rychlý a minimálně invazivní zákrok
  • Možnost kombinace s jinými estetickými procedurami pro komplexní výsledky

Co dělat po ošetření botulotoxinem

4 hodiny nezaklánět i nepředklánět hlavu
2 dny místo nestlačovat a nemačkat, nesportovat
Týden nechodit na kosmetiku, na zákroky k zubnímu lékaři, do sauny či solária